University of Applied Sciences

Save the date: 25 oktober open access event

dinsdag 04 oktober 2022

Van 24 t/m 28 oktober is het, zoals elk jaar, Open Access Week, een internationaal evenement rondom open access. De Leeuwarder Bibliotheken en Research Services van NHL Stenden organiseren op dinsdagmiddag 25 oktober een lezing en een workshop om aandacht te besteden aan dit onderwerp.

Dr. Britta Ricker werkt op de afdeling GeoSciences van de Universiteit Utrecht. Zij is gespecialiseerd in Geographic Information Systems (GIS) en in het bijzonder cartografie en CyperGIS. Zij zal spreken over Open data van de overheid – wereldwijd en lokaal;  over het belang en de waarde van deze data voor het maken van beslissingen.

Daarnaast zullen Jellie Visser en Ingrid van Gorkum uitleg geven over het FAIR maken van data. Ze geven aan hoe je er voor kunt zorgen dat ze Findable, Accessible, Interoperable en Reusable zijn, natuurlijk daarbij rekening houdend met privacy en concurrentiebedingen.

Meer informatie en het aanmeldingsformulier is te vinden op: 25 oktober 2022 – Open Access Event (leeuwarderbibliotheken.nl)