Nexis Uni - slim zoeken naar nieuwsartikelen

zondag 26 juni 2022

Onderzoeksplatform voor universiteiten en hogescholen

Nexis Uni biedt toegang tot een betrouwbaar online krantenarchief. De database bevat actuele en historische informatie uit landelijke kranten en uit het internationale nieuws. Het onderzoeksplatform is de meest uitgebreide krantenbank voor studenten en docenten van universiteiten en hogescholen.

Uniek is dat je via Nexis Uni toegang hebt tot informatie die is gepubliceerd in ruim 212 landelijke en regionale kranten zoals het Algemeen Dagblad, de Volkskrant, De Telegraaf en het Friesch Dagblad. Maar ook informatie uit opiniebladen, websites, social media, blogs en forums is opgenomen in Nexis Uni.

Nexis Uni wordt aangeboden op de website van de NHL Stenden Bibliotheek. Inloggen kan met je NHL Stenden email. Heb je nog vragen over Nexis Uni kom dan even langs of mail de NHL Stenden Bibliotheek.