University of Applied Sciences

De APA-richtlijnen uitgelegd: 3e herziene editie

vrijdag 09 juli 2021

De 3e herziene editie van De APA-richtlijnen uitgelegd: Een praktische handleiding voor bronvermelding in het hoger onderwijs is vanaf 8 juli gratis te downloaden via Auteursrechten.nl. De nieuwe editie biedt studenten, docenten en informatiespecialisten uit het hoger onderwijs naast uitleg over de richtlijnen ook meer dan 100 voorbeelden uit de praktijk.

De 3e herziene editie van “De APA-richtlijnen uitgelegd: een praktische handleiding voor bronvermelding in het hoger onderwijs” is gebaseerd op de 7e editie van de “Publication Manual of the American Psychological Association” en is op 8 juli 2021 verschenen. Met ingang van het studiejaar 2021/2022 wordt deze derde editie toegepast in het hoger onderwijs.

De Werkgroep APA heeft besloten om niet alleen de herziene richtlijnen te verwerken maar ook om de handleiding een nieuwe indeling te geven naar voorbeeld van de 7e editie van de Publication Manual. Tevens zijn er enkele nieuwe onderwerpen toegevoegd, waaronder de opmaak van een verslag en meer voorbeelden van tabellen en figuren.

Naast de gratis download is er een ringband (handig om tijdens het schrijven van een tekst bij de hand te houden), alleen online te koop voor € 4,05 via Studystore.

Heb je nog vragen over de 7e editie van de “Publication Manual of the American Psychological Association” of de 3e editie van “De APA-richtlijnen uitgelegd” stuur dan een mail naar library@nhlstenden.com of vraag het aan de informatiespecialist van je eigen opleiding.