University of Applied Sciences

Voortgezet Onderwijs & MBO

Lesmethode van Staal & Roeland

Lesmethode over het verzorgen van dramaonderwijs (inloggen met je nhl stenden email en wachtwoord via login met je schoolaccount)

Database van Captise op het gebied van langdurige zorg, thuiszorg, VVT, ouderenzorg, WMO, welzijn en aanverwante domeinen.
In de digitale bibliotheek DigiBib.Zorg vind je landelijke beleidsrapporten, onderzoeken en adviezen, concrete projecten, protocollen en zorgleefplannen

Wetenschappelijke tijdschriften over verschillende onderwerpen, waaronder:

  • Handel en economie
  • Medische wetenschap
  • Recht en politiek

EBSCO databases and e-books

Amerikaanse databank met bibliografische beschrijvingen van tijdschriftartikelen op het gebied van onderwijs

Nederlandstalige tijdschrift over aardrijkskunde en geografie. Het is rijk geïllustreerd en toegankelijk voor een breed publiek. Tevens is Geografie het vakblad voor de aardrijkskundedocent. Alle KNAG-leden ontvangen dit tijdschrift thuis.

Databank met informatie over alle aspecten van de menselijke invloed op het milieu, waaronder onderwerpen zoals het broeikaseffect, groen bouwen, vervuiling, duurzame landbouw, hernieuwbare energie, recycling en meer.

Scripties, onderzoeken, afstudeerverslagen, papers en artikelen van studenten, docenten en lectoren van diverse Nederlandse hogescholen

Bevat nieuws en bedrijfsinformatie waaronder lokale, regionale, nationale en internationale kranten met uitgebreide archieven

Het kennisportaal geeft toegang tot 26 verzamelingen van Nederlandstalige informatie voor de dagelijkse onderwijspraktijk. De partners in het portaal hebben met elkaar gemeen dat ze relevante inzichten uit onderzoek  naar onderwijs ontsluiten voor leraren en andere belangstellenden.

Bevat beschrijvingen van alle actuele en relevante publicaties voor het primair onderwijs.
De Onderwijsdatabank is een informatiesysteem voor schoolpersoneel, onderwijsadviseurs, ouders, hulpverleners en beleidsmakers. Het biedt eenvoudig een totaaloverzicht van alle voor het onderwijs relevante publicaties: van boeken en tijdschriftartikelen tot leermiddelen, audiovisuele media en andere educatieve bronnen.

RIDE = Research in Drama Education
the journal of applied theatre and performance

Repository met content van meer dan 250 uitgevers ondersteunt met innovatieve technologieën en tools.

Let op: Toegang tot de database door het 'Select your institution' menu uit te klappen, te klikken op 'Not listed? Click here' (bovenaan) en vervolgens je NHL Stenden mail adres invullen.

Online toegang tot meer dan 500 wetenschappelijke tijdschriften van uitgeverij SAGE over onder andere sociale studies, technologie en zorg

Met je NHL Stenden-account krijg je toegang tot de content van de afgelopen 10 jaar

Databank van uitgever Elsevier met artikelen over de wetenschapsgebieden:

  • Physical Sciences and Engineering
  • Life Sciences
  • Health Sciences
  • Arts and Humanities
  • Business, Management and Accounting
  • Economics and Finance
  • Psychology
  • Social Sciences

Met je NHL Stenden-account* krijg je toegang tot de content van de afgelopen 5 jaar

*Voor degenen die Science Direct (van Elsevier) gebruiken in combinatie met een persoonlijk profiel, is het mogelijk dat dit profiel verdwijnt wanneer je via SurfConext inlogt op Science Direct. Dit komt door het verwijderen van de mogelijkheid om in te loggen via de optie 'NHL Hogeschool'. In de toekomst zal alleen de mogelijkheid 'NHL Stenden' nog beschikbaar zijn om toegang te kunnen krijgen. Mocht je je profiel kwijtgeraakt zijn door de wijziging, dan kun je de volgende instructies gebruiken om je profiel opnieuw te linken.
Bij vragen en/of problemen kun je contact opnemen met de bibliotheek: Library@nhlstenden.com

Online toegang tot 32 trainingsvideo's van Video Arts over communicatie, feedback, gesprekstechnieken, management, motivatie, presenteren, teamwork, vergaderen en verkooptechnieken

Websites

  • CBS Statline
   Nederland in cijfers - Statline is de databank van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
   Statline biedt een schat aan cijfers over de Nederlandse economie en samenleving. Van inflatie tot bevolkingsontwikkeling, de informatie is overzichtelijk gerubriceerd op thema.
  • Worldfactbook
   The CIA releases millions of pages of documents each year and frequently releases items of public interest on this website. The Library contains a wealth of information, from unclassified current publications to basic references, reports and maps.
   The World Factbook is the open-source Bibliotheek van de CIA, de Amerikaanse Central Intelligence Agency.
  • Worldbank
   Bij klimaatverandering, gezondheid en armoede.
   Five institutions working for sustainable solutions that reduce poverty and build shared prosperity in developing countries.

Alle tijdschriften

Overzicht van alle online en gedrukte tijdschriften