University of Applied Sciences

Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB)

AfvalOnline geeft je toegang tot informatie over afval, recycling en de circularie economie in alle facetten.

Doorzoekbare databank van de OAPEN Foundation met e-books die door wetenschappelijke uitgevers in open access toegankelijk zijn gemaakt. De collectie omvat alle wetenschapsgebieden, waaronder:

  • Humaniora
  • Rechtsgeleerdheid
  • Sociale wetenschappen

Wetenschappelijke tijdschriften over verschillende onderwerpen, waaronder:

  • Handel en economie
  • Medische wetenschap
  • Recht en politiek

Online versies van een groot aantal boeken van grote wetenschappelijke uitgevers. De database bevat e-books in vrijwel alle academische disciplines in zowel het Nederlands als het Engels

Open access en 25 Emerald tijdschriften

Reference work covering the design, construction and operation of ships, offshore installations and other marine structures used for transportation, exploration and the exploitation of ocean-based resources including oil, gas and renewable energy. It embraces all of the disciplines of engineering and naval architecture that are found in the complementary marine and offshore industries.

Bevat originele artikelen over de wetenschap van de navigatie door mens en dier over land en zee, en door de lucht en ruimte. Het bevat ook artikelen die gepresenteerd zijn tijdens bijeenkomsten van het RIN, en van andere special interest groups en organisaties die geassocieerd zijn op het gebied van navigatie. Artikelen gaan over ieder aspect van navigatie, van zeer technisch tot omschrijvend en historisch. Dit tijdschrift omvat informatie over onderwerpen zoals: elektronica, astronomie, wiskunde, cartografie, command and control, psychologie en zoologie, operational research, risk analysis, theoretical physics, operation in hostile environments, instrumentation, ergonomics, financiele planning en rechten.

Dit boek is het wereldwijde internationale standaardhandboek voor de kapitein en alle andere geïnteresseerde partijen, ongeacht de vlaggenstaat van het schip of de nationaliteit van de bemanning.

Managementtool voor het delen van onderzoekspublicaties. Met informatie over auteurs, tijdschriften, scripties en onderzoekstrends in allerlei vakgebieden

Geeft toegang tot de nationale wetenschappelijke onderzoeksoutput van alle Nederlandse universiteiten, een aantal onderzoeksinstituten, de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) en de NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek). Bevat publicaties, onderzoeksresultaten, proefschriften en publicatielijsten van vooraanstaande onderzoekers.

Let op: NARCIS.nl gaat per 1 maart 2023 offline. Zie het nieuwsbericht voor eventuele alternatieven.

NEN Connect is het online normbeheerprogramma van NEN. Standaard beschikbaar in NEN Connect is het kernassortiment: 

  • Alle Nederlandse normen (NEN, NPR, NTA, HKZ)
  • Alle in Nederland aanvaarde Europese en internationale normen (NEN-EN, NEN-EN-ISO, NEN-ISO, NEN-EN-IEC en NEN-IEC)
  • Alle internationale normen (ISO en IEC)
  • Praktijkgidsen van NEN
  • Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS)

Bevat nieuws en bedrijfsinformatie waaronder lokale, regionale, nationale en internationale kranten met uitgebreide archieven

Online bibliotheek van de Organisation for Economic Cooperation and Development. Biedt toegang tot e-books, journal issues en statistische databanken op diverse vakgebieden, zoals economie, wetenschap en techniek, landbouw en voedsel, werkgelegenheid, energie, omgeving, onderwijs, sociale wetenschappen, migratie, gezondheid. Hoe je de databank gebruikt, lees je in de user guide of bekijk de video tutorials

Online toegang tot meer dan 500 wetenschappelijke, peer-reviewed, tijdschriften en artikelen over o.a. onderwijs, kunst & menswetenschappen, psychologie, techniek, zorg, sociale wetenschap en onderzoeksmethoden.

Repository met content van meer dan 250 uitgevers ondersteunt met innovatieve technologie├źn en tools.

Let op: Toegang tot de database door het 'Select your institution' menu uit te klappen, te klikken op 'Not listed? Click here' (bovenaan) en vervolgens je NHL Stenden mail adres invullen.

Online toegang tot de Elsevier Science tijdschriftencollectie, die ruim 2400 tijdschrifttitels bevat over o.a. onderwijs, economie, gezondheidszorg, management, communicatie, computerwetenschap en techniek.

Volledige artikelen van de uitgevers Springer en Bohn Stafleu & van Loghum uit publicaties, tijdschriften, boeken, boekseries en naslagwerken over de gezondheidszorg in Nederland

Statista is een portal op het gebied van statistiek. Het bevat data afkomstig van marktonderzoeks- en opiniepeilingsinstellingen, en van werkgeversorganisaties en overheidsinstellingen, in het Engels en Duits. Statista bevat statistieken en onderzoeksresultaten in de vorm van staafdiagrammen en tabellen.