University of Applied Sciences

Economics & Logistics

Alle tijdschriften

Overzicht van alle online en gedrukte tijdschriften

In Adformatie Academy (ter vervanging van de Marketing en Communicatie Intelligence Database) vind je artikelen, onderzoek, tips en oplossingen, stappenplannen, praktijkcases, maar ook checklisten en voorbeeldbriefings over onderwerpen binnen het hele marketing- en communicatiegebied.

Let op: Toegang tot Adformatie Academy door op 'Inloggen met je Adformatie account'  te klikken, kies onderaan 'Inloggen via onderwijsinstelling',  NHL Stenden zoeken en selecteren en vervolgens inloggen met NHL Stenden email en wachtwoord.

AfvalOnline geeft je toegang tot informatie over afval, recycling en de circularie economie in alle facetten.

Online collectie audiovisueel materiaal uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid voor po, vo, mbo, hbo & wo.

In de Boom Digitale Bibliotheek kunnen de gebruikers van de NHL Stenden Bibliotheek publicaties van Boom Juridische uitgevers, Boom Lemma uitgevers en Eleven International Publishing online doorzoeken en lezen

Databank op het gebied van marketing, management, MIS, POM, boekhouding, financiën en economie. Bevat volledige teksten van marktonderzoek- en landenrapporten, branchegegevens, bedrijfsprofielen, SWOT-analyses en topmanagement- en -marketingtijdschriften zoals:

  • Harvard Business Review
  • Academy of Management Journal
  • Journal of Marketing

Statistische gegevens van maatschappelijke en economische aard, van macro-economische indicatoren als economische groei en consumentenprijzen, tot de inkomenssituatie van individuen en huishoudens

Company.info bevat van elke organisatie in Nederland kwalitatieve, actuele en complete bedrijfsinformatie en bedrijfsnieuws. Daarnaast jaarverslagen van ondernemingen uit binnen- en buitenland

Online versies van een groot aantal boeken van grote wetenschappelijke uitgevers. De database bevat e-books in vrijwel alle academische disciplines in zowel het Nederlands als het Engels

Open access en 25 Emerald tijdschriften

Statistische gegevens van het Bureau voor de statistiek van de Europese Unie in Luxemburg. De gegevens maken het vergelijken van landen en regio's mogelijk en worden onder andere gebruikt door overheden, bedrijven, onderwijs en journalisten

Het laatste nieuws over de beurs, financiële wereld, economie, politiek en ondernemen. Het Financieele Dagblad is een dagelijks verschijnende, Nederlandse krant gericht op economie en het bedrijfsleven.

Om de krant 'Het Financieele Dagblad' te gebruiken moet je de eerste keer een account aanmaken of raadpleeg het via Nexis Uni.

Journalistiek platform dat onderzoek doet naar mensen, systemen en organisaties die zich (financieel-economisch) misdragen en daarmee mogelijk schade aanrichten aan groepen in de samenleving.

Databank met informatie over alle aspecten van de menselijke invloed op het milieu, waaronder onderwerpen zoals het broeikaseffect, groen bouwen, vervuiling, duurzame landbouw, hernieuwbare energie, recycling en meer.

Scripties, onderzoeken, afstudeerverslagen, papers en artikelen van studenten, docenten en lectoren van diverse Nederlandse hogescholen

Geeft voorlichting en ondersteuning aan (startende) ondernemers

Online informatieportal die juridische, fiscale en financiële professionals toegang geeft tot relevante en praktische vakinformatie.

Let op: toegang door te klikken op 'WO/HBO' daarna NHL Stenden selecteren en vervolgens je accountgegevens invoeren.

Het MAB is het enige Nederlandstalige academische Open Access tijddschrift over nieuwe ontwikkelingen binnen de accountancy, bedrijfseconomie en daaraan verwante kennisgebieden.

  • Profiles of more than 30,000 companies , more than 3,500 industries and 110 countries
  • Information on market segmentation and competitive landscape
  • SWOT analyses
  • Market data (size, segmentation and forecasts )
  • Expert opinions on key market events

Geeft toegang tot de nationale wetenschappelijke onderzoeksoutput van alle Nederlandse universiteiten, een aantal onderzoeksinstituten, de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) en de NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek). Bevat publicaties, onderzoeksresultaten, proefschriften en publicatielijsten van vooraanstaande onderzoekers.

Let op: NARCIS.nl gaat per 1 maart 2023 offline. Zie het nieuwsbericht voor eventuele alternatieven.

Bevat nieuws en bedrijfsinformatie waaronder lokale, regionale, nationale en internationale kranten met uitgebreide archieven

Online bibliotheek van de Organisation for Economic Cooperation and Development. Biedt toegang tot e-books, journal issues en statistische databanken op diverse vakgebieden, zoals economie, wetenschap en techniek, landbouw en voedsel, werkgelegenheid, energie, omgeving, onderwijs, sociale wetenschappen, migratie, gezondheid. Hoe je de databank gebruikt, lees je in de user guide of bekijk de video tutorials

Middels een erkende methode leer je hoe je gestructureerd relevante informatie kunt vinden en hoe je dit kunt verantwoorden.
Verbeter je skills met behulp van toetsen, animaties en het zoekplan op het platform informatievaardigheden

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ondersteunt ondernemend Nederland. Met subsidies, zakenpartners, kennis en regelgeving. Bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen.

Repository met content van meer dan 250 uitgevers ondersteunt met innovatieve technologieën en tools.

Let op: Toegang tot de database door het 'Select your institution' menu uit te klappen, te klikken op 'Not listed? Click here' (bovenaan) en vervolgens je NHL Stenden mail adres invullen.

Online toegang tot de Elsevier Science tijdschriftencollectie, die ruim 2400 tijdschrifttitels bevat over o.a. onderwijs, economie, gezondheidszorg, management, communicatie, computerwetenschap en techniek.

Statista is een portal op het gebied van statistiek. Het bevat data afkomstig van marktonderzoeks- en opiniepeilingsinstellingen, en van werkgeversorganisaties en overheidsinstellingen, in het Engels en Duits. Statista bevat statistieken en onderzoeksresultaten in de vorm van staafdiagrammen en tabellen.

SWOCC voor onderwijs: wetenschappelijke kennis over merken, marketing en communicatie. Toegang tot modellen uit de SWOCC Modellenbank en alle SWOCC-publicaties.

Citation index en research platform

De Worldbank biedt toegang tot meer dan 2000 statistische bestanden
Onder vlag Worldbank ook Open Knowledge Repository met daarin meer dan 2.000 boeken, artikelen, rapporten en onderzoekspublicaties. Publicaties die niet door de Wereldbank zelf zijn opgesteld, maar door derden in opdracht van de bank, worden in een ander repository opgeslagen. Beide repositories zullen volledig interoperabel zijn met andere internationale repositories zoals RePEc (Research Papers in Economics), SSRN en Economist Online.