University of Applied Sciences

Commerce & International Business

Alle tijdschriften

Overzicht van alle online en gedrukte tijdschriften

In Adformatie Academy (ter vervanging van de Marketing en Communicatie Intelligence Database) vind je artikelen, onderzoek, tips en oplossingen, stappenplannen, praktijkcases, maar ook checklisten en voorbeeldbriefings over onderwerpen binnen het hele marketing- en communicatiegebied.

Let op: Toegang tot Adformatie Academy door op 'Inloggen met je Adformatie account'  te klikken, kies onderaan 'Inloggen via onderwijsinstelling',  NHL Stenden zoeken en selecteren en vervolgens inloggen met NHL Stenden email en wachtwoord.

Online collectie audiovisueel materiaal uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid voor po, vo, mbo, hbo & wo.

In de Boom Digitale Bibliotheek kunnen de gebruikers van de NHL Stenden Bibliotheek publicaties van Boom Juridische uitgevers, Boom Lemma uitgevers en Eleven International Publishing online doorzoeken en lezen

Databank op het gebied van marketing, management, MIS, POM, boekhouding, financiën en economie. Bevat volledige teksten van marktonderzoek- en landenrapporten, branchegegevens, bedrijfsprofielen, SWOT-analyses en topmanagement- en -marketingtijdschriften zoals:

  • Harvard Business Review
  • Academy of Management Journal
  • Journal of Marketing

Statistische gegevens van maatschappelijke en economische aard, van macro-economische indicatoren als economische groei en consumentenprijzen, tot de inkomenssituatie van individuen en huishoudens

Databank van tijdschriften over communicatie, massamedia en aanverwante studiegebieden

Company.info bevat van elke organisatie in Nederland kwalitatieve, actuele en complete bedrijfsinformatie en bedrijfsnieuws. Daarnaast jaarverslagen van ondernemingen uit binnen- en buitenland

Wetenschappelijke tijdschriften over verschillende onderwerpen, waaronder:

  • Handel en economie
  • Medische wetenschap
  • Recht en politiek

Online database met informatie over supermarkten in Nederland en België.

Nieuwsblad voor supermarkten.

Online versies van een groot aantal boeken van grote wetenschappelijke uitgevers. De database bevat e-books in vrijwel alle academische disciplines in zowel het Nederlands als het Engels

Open access en 25 Emerald tijdschriften

Statistische gegevens van het Bureau voor de statistiek van de Europese Unie in Luxemburg. De gegevens maken het vergelijken van landen en regio's mogelijk en worden onder andere gebruikt door overheden, bedrijven, onderwijs en journalisten

Het laatste nieuws over de beurs, financiële wereld, economie, politiek en ondernemen. Het Financieele Dagblad is een dagelijks verschijnende, Nederlandse krant gericht op economie en het bedrijfsleven.

Om de krant 'Het Financieele Dagblad' te gebruiken moet je de eerste keer een account aanmaken of raadpleeg het via Nexis Uni.

Journalistiek platform dat onderzoek doet naar mensen, systemen en organisaties die zich (financieel-economisch) misdragen en daarmee mogelijk schade aanrichten aan groepen in de samenleving.

Databank met informatie over alle aspecten van de menselijke invloed op het milieu, waaronder onderwerpen zoals het broeikaseffect, groen bouwen, vervuiling, duurzame landbouw, hernieuwbare energie, recycling en meer.

Scripties, onderzoeken, afstudeerverslagen, papers en artikelen van studenten, docenten en lectoren van diverse Nederlandse hogescholen

Wetenschappelijk onderzoek en nieuws op het gebied van horeca en toerisme. Combinatie van de voormalige Cornell University's Hospitality database, Articles in Hospitality and Tourism (AHT) en de Lodging, Restaurant & Tourism Index (LRTI)

Journal of International Business and Management (JIBM) is an international scholarly peer-review journal. This international journal of business and management offers an open-access platform to share the empirical and pragmatic research articles. Research Publishing Academy (RPA) adheres to double-blinded peer review policy to maintain the publication quality.

Geeft voorlichting en ondersteuning aan (startende) ondernemers

Online informatieportal die juridische, fiscale en financiële professionals toegang geeft tot relevante en praktische vakinformatie.

Let op: toegang door te klikken op 'WO/HBO' daarna NHL Stenden selecteren en vervolgens je accountgegevens invoeren.

  • Profiles of more than 30,000 companies , more than 3,500 industries and 110 countries
  • Information on market segmentation and competitive landscape
  • SWOT analyses
  • Market data (size, segmentation and forecasts )
  • Expert opinions on key market events

Geeft toegang tot de nationale wetenschappelijke onderzoeksoutput van alle Nederlandse universiteiten, een aantal onderzoeksinstituten, de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) en de NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek). Bevat publicaties, onderzoeksresultaten, proefschriften en publicatielijsten van vooraanstaande onderzoekers.

Let op: NARCIS.nl gaat per 1 maart 2023 offline. Zie het nieuwsbericht voor eventuele alternatieven.

Bevat nieuws en bedrijfsinformatie waaronder lokale, regionale, nationale en internationale kranten met uitgebreide archieven

Kennisbank over recreatie, toerisme en vrije tijd. Bevat onder andere alle artikelen uit Recreatie en Toerisme, NRIT Magazine, Vrijetijdsstudies en NRIT actueel

Online bibliotheek van de Organisation for Economic Cooperation and Development. Biedt toegang tot e-books, journal issues en statistische databanken op diverse vakgebieden, zoals economie, wetenschap en techniek, landbouw en voedsel, werkgelegenheid, energie, omgeving, onderwijs, sociale wetenschappen, migratie, gezondheid. Hoe je de databank gebruikt, lees je in de user guide of bekijk de video tutorials

Middels een erkende methode leer je hoe je gestructureerd relevante informatie kunt vinden en hoe je dit kunt verantwoorden.
Verbeter je skills met behulp van toetsen, animaties en het zoekplan op het platform informatievaardigheden

Rechtsorde is een juridisch informatieportaal waarin gebruikers kunnen zoeken naar informatie in zowel betaalde bronnen (o.a. Kluwer Navigator, NJB en Ars Aequi) als openbare bronnen (bijv. Recht.nl, Overheid.nl, Rechtspraak.nl etc).

Meer informatie, inclusief korte instructievideo’s, in de handleiding

Let op: Toegang tot Rechtsorde door rechtsboven op 'Inloggen'  te klikken, kies 'Inloggen voor HBO of Universiteit' , vervolgens je naam en NHL Stenden email invullen of kiezen voor 'Anoniem inloggen'.

Platform voor professionals in retail & brands.
NHL Stenden studenten kunnen een gratis account activeren via deze link.
NHL Stenden medewerkers kunnen voor een gratis account mailen naar Alie Zwiers en/of Hester van Randen

Mediadatabank waarin gegevens van alle Nederlandse advertentiedragende media zijn opgenomen (publieksbladen, vakbladen, dagbladen, huis-aan-huisbladen, out-of-home (in- en outdoor media) en digitale communicatiemiddelen). Ook vind je informatie over advertentietarieven, oplages, verschijningsdata, aanleverspecificaties, onderzoeksgegevens, coverfoto's etc.
Retriever publiceert naast alle mediamogelijkheden ook socio-demografische gegevens bij regio’s. Er wordt informatie gegeven over aantallen inwoners en huishoudens, geslacht, gezinssamenstelling, leeftijd, inkomen en nationaliteit. Meer informatie in de gebruikshandleiding.
Deze bron is toegankelijk door in te loggen via Surfconext met je NHL Stenden email account.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ondersteunt ondernemend Nederland. Met subsidies, zakenpartners, kennis en regelgeving. Bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen.

Repository met content van meer dan 250 uitgevers ondersteunt met innovatieve technologieën en tools.

Let op: Toegang tot de database door het 'Select your institution' menu uit te klappen, te klikken op 'Not listed? Click here' (bovenaan) en vervolgens je NHL Stenden mail adres invullen.

Online toegang tot de Elsevier Science tijdschriftencollectie, die ruim 2400 tijdschrifttitels bevat over o.a. onderwijs, economie, gezondheidszorg, management, communicatie, computerwetenschap en techniek.

Statista is een portal op het gebied van statistiek. Het bevat data afkomstig van marktonderzoeks- en opiniepeilingsinstellingen, en van werkgeversorganisaties en overheidsinstellingen, in het Engels en Duits. Statista bevat statistieken en onderzoeksresultaten in de vorm van staafdiagrammen en tabellen.

SWOCC voor onderwijs: wetenschappelijke kennis over merken, marketing en communicatie. Toegang tot modellen uit de SWOCC Modellenbank en alle SWOCC-publicaties.

Citation index en research platform

De Worldbank biedt toegang tot meer dan 2000 statistische bestanden
Onder vlag Worldbank ook Open Knowledge Repository met daarin meer dan 2.000 boeken, artikelen, rapporten en onderzoekspublicaties. Publicaties die niet door de Wereldbank zelf zijn opgesteld, maar door derden in opdracht van de bank, worden in een ander repository opgeslagen. Beide repositories zullen volledig interoperabel zijn met andere internationale repositories zoals RePEc (Research Papers in Economics), SSRN en Economist Online.

Uitgebreide informatie over toerisme en aanverwante studiegebieden. Bevat alle publicaties, rapporten en documenten gepubliceerd door de World Tourism Organization in het Engels, Frans, Spaans, Russisch en Arabisch